Seed of life

met pen en waterverf getekende seed of life in paarse en roodpaarse tinten

De Seed of life is een universeel levenssymbool. Het is een symbool binnen de heilige geometrie. Het is ook het symbool van creatie.

De Seed of life wordt gevormd door een cirkel met zes even grote cirkels daarom heen. De zes cirkels passen exact rond de binnenste cirkel. Elke cirkel past als een slot en een sleutel in dit patroon en vormt een dynamisch veld van mogelijke geometrische relaties die de meest fundamentele vormen van de schepping onthullen.

Deze zeven cirkels weerspiegelen onze chakra’s, de kleuren van de regenboog en ook toonladders in de muziek. Het vormt de basis waarop de oneindige, fractale aard van het leven kan worden begrepen.

Betekenis van de Seed of life

De Seed of Life symboliseert de schepping, het ontstaan van het universum.

De zeven cirkels die de basis voor de Seed of Life vormen staan symbool voor de zeven stappen, stadia of dagen van de schepping. De middelste cirkel toont de geboorte van het bewustzijn. In harmonie met zichzelf verkent bewustzijn vervolgens de lege ruimte. Hierdoor ontstaat de eerste bloemvorm: de seed of life.

Ze staat voor een nieuw begin, je bent tot zoveel meer in staat dan je denkt. Elke bewustwording, elke creatie ontstaat vanuit een klein zaadje. In je kern aanwezig, dus het is aan jou om dit verder te ontplooien.

Werking van de Seed of life

De Seed of Life helpt jezelf centraal te zetten in je leven. Jij bent die ene bloem in het geheel van alle bloemen (Flower of life). Het lichaam en de persoonlijkheid herinneren zich weer hoe ze op een harmonieuze manier ruimte kunnen innemen.

De Seed of life helpt je bij het creëren van nieuwe paden en ideeën in het leven.

De creatiekracht van dit symbool helpt je om het leven vorm te geven waar jij naar verlangt.

Het ondersteunt je bij het aangaan van nieuwe projecten en is een symbool van vruchtbaarheid en bescherming.

Chat openen
1
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?